Global shopper survey: energiasta suurin terveyshuoli

Ravitsemusjätti DSM on julkaissut Global Health Concern -tutkimuksensa tulokset: ”energiatasot” on ohittanut ”painonhallinnan” suurimpana terveyshuolena.

Vuosina 2017 ja 2019 tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin 23 maasta yli 25 000 kuluttajan terveyshuolia. Kävi ilmi, että 70% vastaajista oli huolissaan terveydestään. Myös lisäravinteita päivittäin käyttävien ihmisten määrä oli lisääntynyt melkein 10% näiden kahden vuoden aikana*.

DSM:n markkinatutkimusjohtajan Carla Labradorin mukaan huoli energiatasoista saattaa olla seurausta siitä, että ihmisten arjesta on tullut hyvin kiireistä – enemmän aktiviteettejä ja paljon vastuuta.

Energian jälkeen kuluttajia huolestutti eniten silmänterveys ja mahdolliset taudit elämän myöhemmässä vaiheessa. Tämä tosin vaihteli eri ikäluokkien välillä: 18-30 -vuotiaat keskittyivät energiatasoihin, 30-50 -vuotiaat etsivät suojelua tauteja vastaan ja yli 51-vuotiaat fokusoivat usein liikkuvuuteen, niveliin ja luihin.

* 37 % vastaajista ilmoitti vuonna 2019 käyttävänsä päivittäin lisäravinteita [2017: 28%]. Eniten käytettiin tuotteita yleiseen terveyden kohentamiseen (56%), immuunijärjestelmän tehostamiseen (46%) ja energiatasojen lisäämiseen (41%).

Asiasta uutisoi Nutraingredients.com-sivusto.